Hoe werk ik als kindercoach ?

Elk kind is anders en kinderen komen met verschillende soorten problemen bij mij terecht. Ik kijk altijd naar de kracht van u en uw kind en samen zoeken we naar oplossingen die voor uw kind helpend kunnen zijn.

Uw kind of puber kan aangemeld worden door een afspraak te maken via de telefoon, de voice-mail of het contactformulier. Ik bel u z.s.m. terug als u een boodschap voor mij achter laat.

Het is niet noodzakelijk dat uw kind is doorverwezen door de huisarts, Centrum Jeugd en Gezin of door de school, maar het kan wel voorkomen.

Tijdens het telefoongesprek kunt u alvast de reden van uw aanmelding toelichten.

Meestal is de eerste afspraak met alleen u als ouders. We kunnen dan nog wat dieper op uw hulpvraag ingaan. Soms is het ook wenselijk als het kind wel bij deze eerste afspraak aanwezig is, we bespreken dit tijdens het eerste telefoongesprek.

Het is de bedoeling dat de verbetering thuis door blijft gaan, daarom werk ik met ouders en kinderen samen.

Er is ook de mogelijkheid dat ik contact heb met de school van uw kind voor een gesprek met de ib-er of de leerkracht. ( meestal gebeurt dit telefonisch ). Uiteraard gebeurt dit alleen in overleg met u en met de school.

Aan het eind van elke sessie kijken we samen wat er nog meer nodig is en of er een nieuwe afspraak gemaakt moet worden. Meestal zijn er ongeveer 3 afspraken nodig, om tot een verandering te komen.

Tijdens de sessies maak ik gebruik van spel, tekenen, rollenspel en gesprekken; afhankelijk van wat passend en helpend is voor het kind.

Als blijkt dat uw kind andere hulp nodig heeft, die beter aansluit bij de vraag van u en uw kind, dan zal ik u daarnaar doorverwijzen.